В Україні змінилися правила отримання водійського посвідчення

0
В Україні змінилися правила отримання водійського посвідчення
Українці вже восени нинішнього року отримають можливість самостійно готуватися до здачі теоретичної частини іспиту на отримання водійських прав. Такі норми передбачає законопроєкт № 7354, який вступив в силу в кінці липня.

Про це повідомили у Головному сервісному центрі МВС.

Відомо, що самопідготовка водіїв буде дозволена з 29 жовтня.

Крім того, введена адміністративна відповідальність у вигляді штрафів для автошкіл і сервісних центрів МВС – за порушення при підготовці майбутніх водіїв і їх допуск до керування транспортними засобами.

І з 29 жовтня водії зможуть вибирати, як вчити правила дорожнього руху, основи будови транспортного засобу та основи надання медичної допомоги – самостійно або в автошколі. У той же час для практичної частини навчання в автошколі потрібно буде обов'язково пройти а для цього будуть потрібні:

- акредитований інструктор;
- спеціально переобладнаний навчальний автомобіль;
- певна кількість годин навчання для кожної з категорій.

І тільки після проходження практичного навчання в автошколі можна буде скласти внутрішній іспит, а потім і іспит в сервісному центрі МВС. При цьому, поки кандидат у водії успішно не здав теорію, то йому не можна починати практичну частину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні