Росія готує «повітряну армію» для атаки по Україні

0
Росія готує «повітряну армію» для атаки по Україні
Російські окупанти могли зібрати «повітряну армію» для нової атаки на Україну»: близько 300 літаків та 350 гелікоптерів, які знаходяться на старті. Але пустивши їх у хід, агресор ризикує зазнати стратегічної поразки.

Про це в інтерв’ю Obozrevatel сказав керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

«Їх (літаків і гелікоптерів – ред.) масове залучення означатиме масове знищення цієї техніки та величезні втрати у стратегічній перспективі», – наголосив він.

У цьому контексті генерал нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну країна-окупант зазнала величезних втрат в авіації. Знищено понад 300 літаків і стільки ж гелікоптерів.

«Ворог вже давно переконався в тому, що ми ефективно збиваємо і літаки, і гелікоптери вже в прифронтовій смузі, де ми маємо зенітно-ракетні комплекси тактичного рівня, які контролюють 15-20 кілометрів неба. Це частково комплекси, що залишилися від Радянського Союзу, а також нові комплекси, поставлені Німеччиною, США, Великою Британією, Іспанією та Францією», – пояснив Маломуж.

За його оцінками, втрата такої ж кількості літаків і гелікоптерів у ході нової операції «означатиме підрив позицій російської стратегічної авіації в цілому».

«Тому я думаю, що противник буде задіювати таку авіацію вибірково, а не масово. Наприклад, при спробах прориву. Але системно рухатися фронтом їм буде складно, тому що, навіть з урахуванням загалом нестачі засобів ППО та ПРО, винищувальної авіації, на фронті ми маємо в багатьох підрозділах ту техніку, те озброєння і тих фахівців, які збивають ці літаки та гелікоптери безпосередньо», – підсумував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні