Чи законно заповнювати повістку перед її врученням

0
Чи законно заповнювати повістку перед її врученням
Через повномасштабне вторгнення Росії, на території України знову було продовжено дію воєнного стану та загальної мобілізації, під час якої чоловікам призовного віку вручають повістки. Проте під час вручення повісток відповідні органи, не завжди роблять це з дотриманням усіх норм чинного законодавства.

Про це пише Обозреватель.

Так, адвокат Роман Сімутін відповів на питання щодо законності повістки, яку заповнили "на коліні" перед її врученням. Він зауважив, що в Україні постановою Кабміну №1487 від 30 грудня 2022 року було затверджено новий зразок повістки.

Як зазначив адвокат, повістка має бути заповнена та підписана начальником ТЦК, в ній має бути зазначений номер розпорядження, на підставі якого викликається особа та уповноважується особа на її вручення.

Отож якщо щось з цих пунктів було порушено, то повістка вже не може вважатися законною. В такій ситуації адвокат рекомендує не підписувати жодних документів та обов'язково знімати весь процес на відео.

"Повістка має бути наперед заповнена і лиш тоді вона вважається врученою у законний спосіб", – зауважив адвокат.

Роман Сімутін також додав, що законодавством не передбачено обов'язкового складання акту відмови від отримання повістки.

"Останнє рішення суду, яким я скасував ухвалу ТЦК про залучення мого клієнта за ст. 210 КУпАП, тому підтвердження. Суд кілька разів перепитував представника ТЦК, яким документом передбачено складання акту відмови від отримання повістки. У відповідь той перерахував купу законів, згадав ухвалу Кабміну №1487, але посилань на статтю, пункт чи щось інше ми так і не дочекалися", – розповів адвокат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні