4 серпня - День Марії Магдалини: що сьогодні заборонено робити жінкам

0
4 серпня - День Марії Магдалини: що сьогодні заборонено робити жінкам
Православна церква 4 серпня вшановує послідовницю Ісуса Христа Марію Магдалину, яка до зустрічі з Христом була блудницею, але потім покаялася.

Про це пише УНІАН.

Дівчата в давні часи сприймали Марію Магдалену як покровительку жіночої краси і юності, і в свято 4 серпня молилися їй про привабливу зовнішність. Також для гладкої шкіри в цей день збирали росу в срібне блюдце, і потім вмивали обличчя.

Роса в народне свято 4 серпня вважається корисною для людей, але згубною для домашньої худоби і птахів. Тому тварин на випас в цей день не виводили, поки не трава не висохне. Боялися, що якщо звірі покуштують трави з росою, то захворіють або навіть помруть.

У це народне свято наші предки збирали сезонні ягоди - агрус, малину, ожину, чорницю, брусницю. З ягід готували на зиму компоти і варення. У цю дату вони вважаються особливо корисними для крові, судин і краси шкіри. Тому 4 серпня обов'язково варто з'їсти жменю сирих ягід.

Що не можна робити 4 серпня
День Марії здавна вважається невдалим для роботи на полі і в городі. Не варто нічого копати, сапати і обрізати дерева, інакше можуть виникнути проблеми зі здоров'ям. Також не варто в цей день працювати на вулиці якщо пройшов дощ.

Жінкам в цю дату можна займатися повсякденними справами, але не варто перепрацьовувати себе.

Невдалий день для боротьби з бур'янами, а також з щурами, мишами і комахами-шкідниками.

У день Марії Магдалени категорично заборонено сваритися з рідними, матюкатися, згадувати старі образи, влаштовувати скандали через ревнощі. Якщо в цей день між близькими зіпсуються відносини, то налагодяться вони нескоро.

Прикмети погоди 4 серпня
Гроза 4 серпня віщує багатий урожай зерна.
Якщо пішов дощ, але кури продовжують гуляти по двору, то опади скоро припиняться. А якщо кури ховаються в курник, хоча на вулиці сухо, то скоро буде затяжний дощ.
Якщо по землі повзає багато слимаків, то погода найближчими днями буде сирою і вітряною.
Якщо в лісі досі не з'явилися гриби, то і восени їх буде мало.
Чим більше ягід вродило на калині, тим суворіше буде зима.
Якщо на вулиці на павутині не видно павука, то скоро погода зіпсується.
Вранці на траві багато роси - до спекотної погоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні