Навіщо кладуть нарізану цибулю влітку біля ліжка

0
Навіщо кладуть нарізану цибулю влітку біля ліжка
Цибулі приписують безліч цілющих властивостей. Так, ще в Середньовіччі люди з'ясували, що якщо класти цей овоч біля ліжка, це допоможе полегшити кашель.

Про це інформує Ukr.Media.

А в 1900-х лікарі взагалі вірили в те, що цибуля здатна запобігти застуді та грипу. І цьому є пояснення: цибуля має антибактеріальні властивості, хоча сучасні вчені рекомендують лікуватися більш прогресивними засобами.

Так чи інакше, цибуля корисна не тільки як ліки проти застуди. У літній період вона цілком може захистити і від комах.

Якщо ви втомилися мучитися від комарів щоночі, наріжте цибулю, покладіть її на тарілку і поставте біля ліжка. Інші комахи також відразу ж дадуть вам спокій. В цибулі міститься органічна сполука аліцин — вона блокує природний запах людини, через що вона стає ніби невидимою для кровопивців. Тими ж властивостями володіє часник.

Коли часник або цибуля потрапляють в організм, аліцин починає виділятися на шкірі разом із потом і відлякувати комах.

Крім того, що цибуля відлякує комарів, вона також сприяє міцному сну. У складі овочу міститься амінокислота, яка має заспокійливий ефект. Якщо ж комар все-таки вкусив вас, ви можете натерти цибулею місце укусу — овоч має протизапальну дію, яка зменшує свербіж і набряк.

Щоб захиститися від настирливих комах, медики рекомендують не тільки класти цибулю поруч із собою, а й вживати її в їжу разом із часником. Серед інших продуктів, які відлякують комах — помідори і квасоля. Вони дратують комарів за рахунок вмісту вітаміну B1 і тіаміну.

Якщо ви не проти гострого, можна налягати на страви з перцем чилі — органічна сполука капсаїцин у складі перцю згубно впливає на комах.

Але і це ще не все. Якщо вас лякає різкий запах часнику і цибулі, придивіться до грейпфрута — цей фрукт також чудово справляється з функцією природного репеленту і відмінно відлякує комарів та інших комах. Зокрема, комахам не подобається нооткатон — кетон, який міститься в м'якоті та соку грейпфрута.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні