На Волині поховали п'ятьох військових, які загинули на сході України. ФОТО/ВІДЕО

0
На Волині поховали п'ятьох військових, які загинули на сході України. ФОТО/ВІДЕО
Днями Горохівська громада на Волині попрощалися з 41-річним військовослужбовцем Сергієм Мельничуком.

Про це повідомили у міській раді.

Герой загинув 2 серпня 2023 року, в результаті ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання, щодо захисту незалежності України, в районі населеного пункту Орлянське, Куп’янського району, Харківської області.



У неділю, 6 серпня, на Волині попрощалися з молодим Героєм Андрієм Прозапасом.

Про це повідомили у Дубівській громаді.

Чин похорону звершили в храмі Преподобного Серафима Саровського села Вербка Ковельського району.

Молодий футболіст загинув 2 серпня 2023 року, під час ворожого обстрілу, виконуючи бойове завдання щодо захисту незалежності України, в районі населеного пункту Вільшана, Куп’янського району, Харківської області.

У захисника залишилися батьки, дружина, донька і син.

Поховали Андрія Прозапаса на кладовищі села Вербка.



6 серпня у Ківерцях в останню дорогу проводжали свого Героя – командира відділення зенітного ракетного взводу зенітно ракетної батареї зенітно ракетного дивізіону 14 ОМБр Владислава Бичка.

Про це повідомляють у Ківерцівській міській раді.

«Він був надійним товаришем, завжди готовим підставити плече у важку хвилину. За це його любили й цінували, таким його виховали батьки. Добрий, щирий, працьовитий, чудовий син, чоловік, товариш. Владислав Бичок боровся за волю і свободу нашої держави і щиро вірив у те, що Перемога вже скоро прийде на нашу землю. Вірив і віддав в ім’я цієї Перемоги найцінніше – життя»,- йдеться у повідомленні.

Жалобна хода пройшла від дому захисника до собору та місцевого кладовища. Жителі громади на колінах зустрічали траурний кортеж.



Мешканці Луцької міської територіальної громади попрощалися з військовослужбовцем Дмитром Пержилом, який загинув на війні з російськими загарбниками.

У понеділок, 7 серпня, захисника відспівали у Кафедральному соборі Святої Трійці, повідомили у міській раді.

Молодший сержант Дмитро Пержило був призваний на військову службу по мобілізації.

Загинув 8 липня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Ямпіль Донецької області.

Після завершення панахиди домовину з тілом Героя прощальною ходою пронесли Театральним майданом. У цей момент лучани, віддаючи останню шану загиблому, утворили живий коридор і прихилили коліна перед захисником.

Біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» скорботна процесія зупинилася і виконала Державний Гімн.

Дмитра Пержила поховали на міському кладовищі у селі Літогоща Луцького району.



У неділю, 6 серпня, жителі Заболоттівської та Ратнівської громади на Волині в останню дорогу провели жителя села Тур, навідника танкового взводу, старшого солдата Івана Мусійчука.

Про це повідомили у громаді села Тур.

«Сьогодні в останню путь провели нашого Героя Мусійчука Івана. Герої не вмирають будемо пам’ятати завжди!!!» - йдеться у дописі.

Нагадаємо, захисник загинув 2 серпня 2023 року, в результаті ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання, щодо захисту незалежності України

Попрощатися з Героєм прийшли його рідні, друзі, побратими, мешканці громади та сусідніх сіл.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні