Чи можуть мобілізувати всіх українців

0
Чи можуть мобілізувати всіх українців
В Україні під час воєнного стану триває проведення загальної мобілізації. Багатьох цікавить питання, чи можуть до лав ЗСУ залучити всіх українців.

Про це пише 24 канал.

На думку військових експертів, загнати всіх в армію – значить створити величезну кризу в системі ЗСУ і в тилу. У разі тотальної мобілізації зупиниться економіка країни.

Чи можуть до лав ЗСУ залучити всіх українців
Командир другого штурмового батальйону 3-ї ОШБр Дмитро Кухарчук вважає, що перемогти ворога можна завдяки повному включенню держави у війну. Мовиться про тотальну мобілізацію в селах і містах, а також переорієнтацію приватного сектору на військові рейки.

Зауважимо, що поки діє стаття 23 Закону про мобілізацію з переліком осіб, які не підлягають призову, то всіх призвати на фронт не можуть. Координатор групи "Інформаційний спротив", військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що у разі тотальної мобілізації зупиниться економіка країни.

"Багато професіоналів роблять потрібну роботу в тилу, їх не можна відірвати від виробництва. Візьмемо працівників ДСНС та енергосфери. Тільки завдяки їм Україна відновлюється після масованих ракетних ударів Росії. Якщо дати їм зброю, хто ремонтуватиме енергооб'єкти?", — сказав Коваленко.

Також є проблема у штатній комплектації підрозділу. Якщо відправити до ЗСУ 1 мільйон солдатів із тилу, потрібно буде укомплектувати 1250 батальйонних тактичних груп. Це 13 750 танків, 41 250 бойових броньованих машин, мільйони автоматів з патронами, а також спорядження.

"Питання, хто дасть стільки озброєнь? Сказати тотальна мобілізація – легко. Але організувати її без тотальної економічної кризи неможливо. Ми деградуємо за такого підходу і в якісному веденні бойових дій", – наголосив Коваленко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні