9 серпня - день святого Пантелеймона: що сьогодні заборонено робити

0
9 серпня - день святого Пантелеймона: що сьогодні заборонено робити
9 серпня - день пам’яті святого, великомученика, цілителя та лікаря Пантелеймона. У це свято здавна існує низка традицій та заборон.

Про це пише УНІАН.

Що просять у святого Пантелеймона
В силу того, що святий мученик прославився, як захисник всіх стражденних і нужденних, а також істинний лікар, православні віруючі можуть помолитися Пантелеймону про допомогу в справах, про міцне здоров'я і про зцілення недуг.

Що святять на Пантелеймона - традиції дня
З давніх-давен 9 серпня травники і знахарі збирали цілющі трави і святили їх в храмах. Потім їх можна було висушити - такий запас використовуватися в лікувальних цілях і рятував від безлічі хвороб.

У народі прийнято було на Пантелеймона святити колоски пшениці, щоб був хороший урожай. Також існувала традиція - зірвати качан капусти, з неї приготувати будь-які страви, а також спекти пиріжки. Потім ці частування слід було роздати жебракам, друзям і сусідам.

Що не можна робити в день святого Пантелеймона
- працювати в полі;
- відмовляти в допомозі нужденним;
- лихословити і пліткувати;
- лінуватися;
- випікати хліб;
- перевозити або заготовлювати сіно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні