В уряді попереджають українців про складну зиму

0
В уряді попереджають українців про складну зиму
В Україні посеред літа енергетики готуються до зими: тривають ремонти атомних електростанцій, теплової та гідрогенерації, електромереж.

Про це український прем’єр Денис Шмигаль повідомив на засіданні уряду 8 серпня.

Шмигаль запевнив, що ремонтна кампанія йде за планом.

"Енергетики у розпал літа продовжують підготовку до зими. Ми не збираємось применшувати загрози, ризики та виклики опалювального сезону. Але громадяни мають знати про реальний стан справ", – заявив прем’єр.

Відновлення енергетики України
Шмигаль із посиланням на інформацію від Міністерства енергетики повідомив, що на сьогодні відремонтовано п'ять атомних енергоблоків. У ремонті – ще чотири блоки.

Щодо ТЕС, то відремонтовано і перебувають у ремонті 24 енергоблоки. Це 62% від загальної їхньої кількості.

Також відремонтовано 70% ТЕЦ. Решта – 30% – перебувають зараз у ремонті.

Ситуація з гідроелектростанціями: відремонтовано та перебувають у ремонті 32 гідроагрегати. Це становить 68% від потужності.

Шмигаль зазначив, що компанія "Укренерго" виконала вже майже 80% робіт щодо ремонту магістральних мереж. Стан високовольтних підстанцій вже відновлений до довоєнного рівня.

Зима буде складною
"Формуємо багаторівневий захист для енергетичних об’єктів. Зима буде складною, але ми маємо вистояти. Готуємо для цього все необхідне", – резюмував очільник уряду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні