Загальна мобілізація в Україні: призвати до ЗСУ можуть ще сотні тисяч людей

0
Загальна мобілізація в Україні: призвати до ЗСУ можуть ще сотні тисяч людей
Україні доведеться мобілізувати ще сотні тисяч людей.

Про це заявив голова фонду «Повернись живим» Тарас Чмут в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, військовослужбовці, які перебувають в окопах уже рік або навіть більше, мають відновитися. А їх доведеться кимось замінити. Тому доведеться мобілізувати ще більше людей.

«Люди, які рік-півтора року в окопах на передовій, фізіологічно потребують відновлення. А щоб це зробити, їх потрібно в цих окопах кимось замінити. А це сотні тисяч людей, яких доведеться мобілізувати», - сказав Чмут.

За його словами, Україна безповоротно або через поранення втратила велику кількість людей, які були підготовлені, мотивовані та мали за плечима бойовий досвід. Місця цих бійців займають менш підготовлені військовослужбовці, які взяли до рук зброю не так давно.

«Україна - велика країна і буде великою країною, і нам не підходить маленька армія. Математично не можна поставити одного солдата на 5 км території», - зазначив Чмут.

Він також заявив, що змінитися ситуація може тільки в тому разі, якщо в Росії станеться щось непередбачуване. Наприклад, помре глава Кремля Володимир Путін. Або ж Україна якимось чином отримає ядерну зброю.

«Якщо все буде йти таким чином як зараз... Уже півтора року, може, ще півтора року, це вже буде три. А до цього було вісім. Ось три по три — можемо так перейти в уповільнену війну на десятиліття», - зазначив Чмут.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні