У Польщі з'явилися наклейки із запрошенням до «Вагнера»

0
У Польщі з'явилися наклейки із запрошенням до «Вагнера»
У Кракові (Польща) з'явилися дивні наліпки із символікою російської терористичної організації ПВК "Вагнер". На них розміщено контактні дані ПВК.

Про це повідомляє Ukrayina.pl.

Наклейки з логотипом російської ПВК містять заклик до вербування та QR-код із детальнішою інформацією на сайті "Вагнера". Справою вже зайнялася поліція.

"Раніше подібні наклейки з'явилися в Росії, щоб закликати росіян воювати на Донбасі. Цього разу вони з’явилися у Кракові. Немає гарантії, що сторінка, на яку веде QR-код, справжня", – заявив депутат краківської міської ради Лукаш Вантух.

Для вступу у "Вагнер" просять видалити свої профілі у соцмережах, документ від стоматолога, який підтверджує здоров’я ротової порожнини, а також рентген грудної клітки. Вікова категорія – від 24 до 50 років.

Журналіст-розслідувач та експерт із безпеки однієї з компаній Роман Осіца зауважив, що ці наліпки, ймовірно, - елемент російської пропагандистської війни із залякування поляків.

"Протягом багатьох тижнів "вагнерівці" намагалися переконати нас, що вони вже в Польщі. У мережі є контент, який має справляти таке враження. Росіяни хочуть посіяти в нас паніку і страх. Не виключено, що хтось у Польщі хоче вистежити чи зловити тих, хто готовий співпрацювати з Росією", – зазначив експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні