В українських школах з'явиться новий обов'язковий курс

0
В українських школах з'явиться новий обов'язковий курс
Для українських школярів запровадять курс з мінної безпеки. Предмет стане обов’язковим доповненням до шкільної програми.

Про це повідомили у Міністерстві освіти та науки України.

Практикум з мінної безпеки розробляють Міністерство освіти та науки та ЮНІСЕФ.

Зазначається, що для вчителів буде доступний онлайн-курс із викладання мінної безпеки для дітей різного віку. Наразі вчителі вже можуть користуватися посібником із детальними планами, а також презентаціями для уроків, адаптованими для початкової та середньої шкіл.

Для дітей експерти у співпраці з психологами розробили інтерактивні матеріали, які пояснюють правила безпечної поведінки на територіях, які можуть бути забруднені мінами. Зокрема, для школярів підготували мультфільми та відео за участю пса Патрона та саперів, а також ігри.

У Міносвіти наголошують, що приблизно 30% території України є потенційно небезпечною через вибухонебезпечні предмети. За даними моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, станом на 30 липня 2023 року від мін та інших вибухонебезпечних предметів вже постраждали 100 дітей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні