Що заборонено робити на весіллі

0
Що заборонено робити на весіллі
Весілля – завжди радісний та хвилюючий момент. У кожній культурі існують свої весільні традиції та ритуали, однак є й загальноприйняті норми етикету, якими не слід нехтувати

Про це пише Обозреватель.

Відповідь на запрошення
У молодят перед весіллям багато справ та турбот: потрібно домовитися про ресторан, кількість місць, обрати меню, замовити напої… Тож якщо ви завчасно знаєте, що не зможете бути присутніми на бенкеті – повідомте про це якнайшвидше. Не відкладайте на останній момент. У разі непередбачуваних обставин можна не телефонувати нареченим, а надіслати повідомлення з вибаченнями.

Подарунки
Згідно з правилами етикету, ви можете відправити подарунок парі, навіть якщо не будете присутніми на святкуванні.

Дрес-код
Якщо наречені у запрошеннях вказали тематику весілля та зазначили про дрес-код, намагайтеся дотримуватися зазначених кольорів. Попередьте завчасно, якщо з якоїсь причини ви не змогли знайти сукню відповідного стилю чи кольору. Просто прийти без належного вбрання у випадку наявності дрес-коду – моветон.

Плюс один гість
Якщо у запрошенні на весілля вказано тільки ваше ім’я і немає примітки "+1 гість" – не варто без попередження приводити на свято ще когось. Вартість кожного місця, як правило, висока, а несподівані гості – це додаткові витрати. Приводити на свято ще одного гостя без попередження – дуже неввічливо.

Пунктуальність
Не запізнюйтесь. Час у запрошенні – це час початку церемонії, а не прибуття гостей. Якщо написано, що весілля почнеться о 17:00 – приїдьте на локацію на 5-10 хвилин раніше. Спізнюючись, ви ризикуєте перервати процес церемонії.

Етика за столом
Церемонія минула, вас посадили за стіл. Не варто обмежувати своє коло спілкування лише тими, хто сидить поруч. Спілкуйтесь з усіма гостями впродовж вечора. Не зловживайте алкоголем.

Танці та розваги
Зірками на весіллі є молодята – на них має бути зосереджена вся увага. Не намагайтеся вести себе занадто голосно чи нескромно. Не привертайте увагу голосними викриками, не перебивайте гостей, коли вони говорять тости, не танцюйте надто відверті танці.

Тости
Тости мають бути доречними та щирими. Чорний гумор у весільних промовах навряд чи хтось оцінить. Не вихоплюйте мікрофон поза чергою та не виголошуйте тости, якщо вас про це не просили.

Чи можна одягати біле вбрання на весілля
Білий зазвичай вважають кольором нареченої. Одягнути біле вбрання можна у двох випадках: якщо цей колір вказаний у дрес-коді або якщо ви завчасно обговорили це питання з нареченою і вона не проти. Винятком є білі чоловічі сорочки – вони завжди доречні на весіллях.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні