Свято 22 серпня - день пам'яті святих мучеників: що сьогодні заборонено робити

0
Свято 22 серпня - день пам'яті святих мучеників: що сьогодні заборонено робити
Свято 22 серпня - день пам'яті святих мучеників.

Про це пише УНІАН.

Лев Ісаврянин позбавив престолу патріарха Германа і уклав у темницю. Віддав наказ знищити всі ікони. У Константинополі над дверима храму знаходилася ікона Спасителя, зроблена з міді. Новий патріарх і імператор наказали зняти її. Приставили сходи, воїн почав підійматися вгору, а городяни стали відштовхувати сходи від стіни, щоб воїн не зміг доторкнутися до ікони.

Він впав і розбився, а імператор стратив всіх, хто брав участь у заколоті. Деякі православні (Іуліан, Маркіан, Іоанн, Яків, Алексій, Димитрій, Леонтій, Фотій і Петро) опинилися в темниці, де їх жорстоко карали. Кожен стійко виніс муки заради Христа. Їх жорстоко катували, а потім відрубали голови.

Прикмети 22 серпня
- дощ в цей день - до поганої погоди до кінця літа;
- сильні вітри - до холодної зими;
- тиха і спокійна погода - до пізньої зими і теплої осені.

Що сьогодні не можна робити
На Матвія заборонено носити металеві прикраси та пити трав'яні настої, інакше стан здоров'я погіршиться. Дивитися на Місяць також категорично заборонено - накликаєте головний біль. 22 серпня утримайтеся від того, щоб потирати долоні, інакше на вас чекають фінансові неприємності.

Що можна робити 22 серпня
Православні в цей день приділяють особливу увагу читанню Біблії і відвідуванню храмів. Не забувають поститися, так як триває Успенський піст 2022. Люди збирають зелень з городу і заготовляють її про запас.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні