У лікарні після операції померла 10-річна дитина: батьки звинувачують лікарів. ФОТО

0
У лікарні після операції померла 10-річна дитина: батьки звинувачують лікарів. ФОТО
У Рівному правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинили смерть дитини.

Про це пише Суспільне Рівне.

У поліцію звернулись батьки 10-річного Богдана, якого 7 серпня госпіталізували в центральну міську лікарню з травмою голови. 11 серпня дитина померла. Батьки хлопчика переконують, що лікарі не надали йому необхідну допомогу.

Зі слів Тетяни Скиданчук, її десятирічний син Богдан помер 11 серпня у нейрохірургічному відділенні центральної міської лікарні Рівного.

Жінка розповіла, що в медзаклад дитину доставили 7 серпня після того, як вдома йому на голову впала штанга. Вона не раз говорила медперсоналу, що хлопчику болить голова:

"Увечері знову я побігла й кажу, що йому дуже болить голова. Вони сказали: «Дайте ще Нурофену». Я була там сама, почала до чоловіка дзвонить, кажу: «Романе, давай десь кудись везти, про нас забули, нас тут наче немає». А він мені: «Таня, у нас запевнили всі лікарі, що ніякої загрози нема. Чекаємо до четверга».

Десятирічний Богдан у лікарні спав, час від часу просинався і розмовляв зі своєю хрещеною матір'ю Оленою Берестовою. Вона теж була біля нього в медзакладі.

"Дитина розуміла, де знаходиться, хто я така. Що з ним сталося. Тобто не було ні втрати свідомості, ні втрати пам'яті — нічого І я звернула увагу що він спить-спить, хоче повернутись на бік — повертається, а ліва рука залишається на місці. Травматолог дивився, сказав, що це не зв'язано з травмою", — розповіла Олена Берестова.

Тетяна Скиданчук додала, що в ніч з 8 на 9 серпня хлопчик продовжував скаржитися на сильний головний біль:

"Я не знаю, мабуть, той Нурофен не допомагав. Спитали, чи є Димедрол. Я сказала, що побіжу куплю, якщо треба. Вони сказали, що вколють своє. Буквально після цього уколу він почав покриватися плями. Я почала кричать, що це алергія".

Олена Берестова запевняє, що перечитувала історію хвороби. Там, з її слів, зазначили, що в Богдана була зупинка дихання, його реанімували:

"Почали в терміновому порядку везти вже на третє КТ. І все — блискавичний набряк лівої та правої півкулі, треба робити операцію. Ми трохи сварилися, на емоціях всі були. Його взяли в операційну, ми написали дозвіл, для того, щоб зробили трепанацію черепа, щоб знизити цей тиск".

Батько Богдана Роман каже, після операції син до тями не прийшов:

"Коли вже пройшла операція, доба, приїхали в лікарню, зустрілися з Гіриком. Він нас уже зранку готовив на донорство дитину віддати. Запропонував нам прямо в лоб на донорство дитину віддати на органи".

Заступник головного лікаря з хірургічної роботи Ігор Дундюк каже, у той час на роботі не був — мав відпустку. Він запевнив, що персонал лікарні робив усе за протоколом:

"Хлопчику ввели всі препарати, які були за життєвим показами йому потрібні. Нічого лишнього йому не робили, все за протоколом надання медичної допомоги. Серед ночі викликали нейрохірурга Підлісного, заввідділення Тимощука Миколу Григоровича. Зібрали консиліум. Переконали батьків через дві-три години, що хлопчику потрібна операція. Можливо, це був втрачений час, не можуть це сказати, чому це сталося. Буде висновок судово-медичної експертизи, буде створена комісія — лише тоді зможемо сказати. Але ж те, що батьки звинувачують, що були введені препарати, які призвели до анафілактичного шоку, чи будь-якої алергічної реакції — я з цим категорично не згоден".

Після смерті Богдана батьки звернулись за правничою допомогою, а 17 серпня написали заяву в у поліцію, повідомив адвокат Юрій Вітошко:

"Як пояснили батьки, з моменту, коли вони привезли дитину в лікарні і впродовж декількох днів взагалі не надавали ніяку медичну допомогу. Тому це розцінюється, як неналежне виконання працівником медичним своїх обов'язків. Все залежатиме від слідства. Надіємося, що воно буде ефективне".

За фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинили тяжкі наслідки для дитини, розпочали досудове розслідування, зазначила пресофіцерка Нацполіції в Рівненській області Марія Юстицька:

"За частиною другою статті 140 Кримінального кодексу України. Поліцейські у рамках кримінального провадження проводять усі необхідні слідчі дії та встановлюють обставини події".

Богдана поховали 13 серпня. Причиною смерті у лікарському свідоцтві про смерть зазначили — перелом кісток черепа та обличчя. До смерті призвів "набряк-набухання та компресія головного мозку".



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні