Скільки кави можна пити в день

0
Скільки кави можна пити в день
Кава - напій далеко не такий простий, як здається на перший погляд. Він містить в собі сотні біологічно активних речовин. І кофеїн - головне з них. Його зміст на одну чашку зазвичай коливається в районі 100 мг.

Про це пише Главред.

Скільки кави можна пити в день
Одні фанати кави випивають в середньому по від п'яти до шести чашок в день (близько 400-500 мг кофеїну), а інші обмежуються однією-двома порціями.

Експерти сходяться на тому, що 400 мг кофеїну (в середньому чотири чашки) в день в цілому безпечні для тіла, а разова порція не повинна перевищувати 200 мг.

Скільки разів на день можна пити каву підлітку
Кожна людина дуже по-різному входить в пубертатний період. І, відповідно, він починається в різні вікові проміжки. Важливо пояснити новоявленим підлітком, що в цьому віці їх організм проходить серйозні гормональні перебудови. І ніхто не зможе гарантувати, що тіло не зреагує негативно на додаткову стимуляцію кофеїном. Він, хоч і безпечний, але все ж стимулятор, може в окремих випадках привести до психологічної залежності і тривожності (якщо їм зловживати). Підліток повинен зрозуміти, що здоров'я має бути завжди першорядне.

В середньому експерти радять - для дітей 10-14 років з вагою тіла від 35 до 50 кг – 87,5 - 125 мг/день. З 16 років вже можна цілком вживати і дорослі дози – до 400 мг кофеїну в день (3-4 чашки).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні