Що роблять вагнерівці у Білорусі після смерті Пригожина

0
Що роблять вагнерівці у Білорусі після смерті Пригожина
Наразі у Білорусі не фіксують виведення сил найманців ПВК "Вагнер" з їхньої головної бази у країні - з табору в селі Ціль Осиповицького району.

Про це повідомляє моніторингова група Беларускі Гаюн.

Зазначається, що ввечері 23 серпня, у день загибелі керівництва ПВК в околицях табору фіксувалися перебої у роботі інтернету.

"Відзначимо, що згідно з даними супутникових знімків від 15 серпня, у польовому таборі в селі Ціль спостерігалося незначне збільшення техніки. Також з 28 липня по 15 серпня у таборі було розібрано близько 35 наметів з майже 300. В цілому можна констатувати, що ситуація на території табору не статична і постійно змінюється", - йдеться у повідомленні.

У групі задаються питанням про подальшу долю найманців "Вагнера", які ще недавно збиралися міцно і надовго влаштуватися в Білорусі.

"Відразу після інформації про загибель Пригожина почала поширюватися версія, що загибель керівництва ПВК "Вагнер" може призвести до ліквідації структури ПВК як такої і, відповідно, виведення найманців з Білорусі. Не заперечуючи можливість такого сценарію, хотілося б застерегти від надмірно передчасних висновків. Враховуючи, що новина про загибель Пригожина стала несподіваною (хоча і очікуваною), для початку внутрішніх процесів реорганізації ПВК і прийняття рішень необхідно якийсь час", - пише "Беларускі Гаюн".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні