Під час порятунку побратимів загинув 19-річний український спортсмен. ФОТО

0
Під час порятунку побратимів загинув 19-річний український спортсмен. ФОТО
Всеволоду Татькову з Харкова було усього 19 років, коли його життя обірвалося під час порятунку життя побратимів на Бахмутському напрямку в липні 2023 року. Окрім того, що юнак пішов добровольцем захищати державу, він був знаним в області спортсменом та студентом НТУ "ХПІ".

Про це повідомляє Телеграф.

У Харківському політеху Всеволод провчився тільки пів року на кафедрі деталей машин та гідропневмосистем. 24 лютого 2022 року хлопець мав святкувати своє 18-річчя та почалася російська навала. Юнак одразу став до лав тероборони Харкова, допомагав ліквідовувати наслідки влучання ракети по Харківській ОДА.

Пройшовши навчання став до лав спецпідрозділу "Kraken". Брав участь у визвольній операції на Харківщині, зокрема у штурмі та звільненні Руської Лозової, у операціях зі звільнення Куп'янська, Балаклії та інших населених пунктів.

На Донеччину прибув вже як бойовий медик команди евакуації, неодноразово рятував життя побратимам, розповідає його батько. Загину хлопець 4 липня 2023 року від вибухових травм, які отримав при евакуації поранений біля села Берхівка на Бахмутському напрямку. "Командир підрозділу та побратими мужньо несли на своїх плечах тяжко пораненого Всеволода (Шефа) майже 6 км до машини швидкої допомоги, яка попала під обстріл російських військ по дорозі на порятунок. Тяжкі обставини, часу було замало", — пише батько у петиції про присвоєння посмертного звання Герой України.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні