Мобілізація у вересні: які сім категорій призивають

0
Мобілізація у вересні: які сім категорій призивають
В Україні продовжено воєнний стан. Тепер мобілізації підлягають військовозобов'язані чоловіки та жінки, придатні за станом здоров'я до виконання завдань.

Про це пише "Апостроф".

Загальна мобілізація продовжується в Україні з 24 лютого 2022 року. У керівництві є мобілізаційні плани, затверджені вищим військово-політичним керівництвом, куди орієнтуються територіальні центри комплектування. Під час воєнного стану мобілізації підлягають усі військовозобов'язані, однак вони мають військово-облікову спеціальність, якщо вже проходили службу або їхня професія визначається за таблицею до наближених ВУС, тому в ТЦК, а потім під час навчання, мобілізованого призначають за цими характеристиками. Проте, під час воєнного стану, у разі потреби та за дефіциту певних спеціальностей, при мобілізації можуть не звертати увагу на ВУС.

Таким чином, в Україні мобілізують такі категорії військовозобов'язаних:

придатні та обмежено придатні чоловіки віком від 27 до 60 років, якщо вони мають або не мають військового досвіду;

придатні та обмежено придатні чоловіки віком від 18 до 27 років, якщо вони перебувають у запасі після строкової служби, закінчили військову кафедру або вищі військові навчальні заклади;

призовники від 18 до 27 років, які не проходили строкову службу - на контракт із ЗСУ;

жінки-військовозобов'язані до 60 років;

жінки від 18 років - добровільно, якщо їхня спеціальність потрібна і вони придатні за станом здоров'я до служби;

зняті з військового обліку - після сплати штрафу через те, що не стали на облік у передбачений законом період;

виключені з військового обліку чоловіки, якщо вони визнані придатними або обмежено придатними під час воєнного стану, а також якщо вони не скористалися правом на відстрочку, та якщо вони не засуджені за тяжкий злочин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні