Україна готується до масованої російської атаки

0
Україна готується до масованої російської атаки
Українські Сили оборони продовжують зміцнювати протиповітряну оборону, зокрема для захисту критичної інфраструктури.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат, пише ТСН.

«У ППО малого радіусу дії не має великої дистанції для знищення повітряних цілей, але, якщо їх буде більше, то і результат буде кращий», - сказав він.

Також Юрій Ігнат нагадав, що у вересні 2022 року почалась атака рф по інфраструктурі України.

"10 жовтня була більш масована (атака - ред.) в плані ракет. Але активно атакувати наші електростанції почали у вересні – була атакована на початку вересня – Харківська ТЕЦ, тоді було знищено 9 з 12 ракет Х-101. Це було 11 вересня. Від 11 вересня по 9 березня було знищено 750 ворожих крилатих ракет і приблизно таку саму кількість ударних БПЛА. Якщо додати не знищені, можна собі уявити, скільки росія випустила по нашій критичній інфраструктурі цих засобів ураження", - зазначив Юрій Ігнат.

За словами речника Повітряних сил, у росії вже немає такого запасу ракет, як минулого року, але ворог збільшує виробництво дронів, і до цього треба бути готовими.

Читайте також: в Повітряних силах розповіли, як будуть застосовувати F-16 в Україні

"Українці готові, думаю, енергетики підготувались до негативних сценаріїв й протиповітряна оборона безумовно. Рік тому ми взагалі не мали західних засобів середнього радіуса дії. У нас лише восени з'явились перші NASAMS та IRIS у дуже обмеженій кількості. Якщо подивитись, сьогодні ми маємо таке різномаїття засобів ППО, якого немає у всьому світі", - резюмував Юрій Ігнат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні