Кому заборонено їсти сливи

0
Кому заборонено їсти сливи
Сливи є доволі корисними фруктами, втім надмірне споживання може призвести до певних негативних наслідків. Саме тому варто знати, кому можна вживати сливи, а от кому краще від них відмовитися.

Про це пише 24 канал.

«Надмірне вживання слив небезпечне навіть для здорової людини. Діарея, підвищення кислотності в шлунку та печії виникають рідко. У більшості випадків шкода від фруктів пов'язана з неадекватністю їх вживання», – зазначила дієтологиня.

Слива протипоказана певній категорії людей
- при цукровому діабеті та ожирінні через високий рівень глюкози та фруктози в продукті;
- протипоказання в період загострення гастриту з підвищеною кислотністю;
- індивідуальна непереносимість;
- годування мам, оскільки вживання сливи може викликати діарею та коліки у немовлят.

Сливи для дітей
Додавати сливи в раціон варто з обережністю – як в натуральному, так і сушеному вигляді. Якщо діти з’їдають велику кількість слив, то ймовірно, у них станеться розлад шлунку, а також больових відчуттів в епігастральній ділянці (область у центральній частини живота, що лежить нижче грудини та над пупком).

Дітям до 3-ох років не рекомендують вживати свіжі сливи. Педіатри дозволяють додавати невелику кількість сливового пюре в кашу та домашній сир.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні