Стало відомо, звідки і чим росіяни вночі атакували Україну

0
Стало відомо, звідки і чим росіяни вночі атакували Україну
Росія активно використовує для ракетних ударів по Україні літаки стратегічної авіації Ту-95. Окупанти запускають з цих літаків крилаті ракети.

Про це пише 24 канал.

Росія систематично використовує Ту-95 для ракетних атак по Україні. Чергова така атака відбулася вночі 6 вересня.

Вночі 6 вересня 2023 року противник завдав удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами. Усього, як повідомили Повітряні сили ЗСУ, було зафіксовано 33 ворожі повітряні цілі.

Окупанти випустили 7 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 з 9 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із району Енгельса, 1 балістичну ракету «Іскандер-М» і 25 «Шахедів».

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 23 повітряні цілі. Зокрема, знищено всі 7 ракет, які були випущені з літаків Ту-95, а також ракету «Іскандер-М».

За даними The Military Balance, на кінець 2022 року росіяни мали у своєму розпорядженні 60 літаків Ту-95МС. Втім, реальна кількість боєздатних бомбардувальників цього типу суттєво менша. Мова про близько 45 одиниць Ту-95МС та 18 Ту-95МСМ.

Перед повномасштабним вторгненням Москва мала 42 літаки Ту-95МС – це оцінки міжнародних експертів. Водночас вони вважають, що реально діючими є лише близько трьох десятків цих суден. Крім того, Росія має 15 літаків Ту-160.

На цей час для ударів по українських містах російські війська підіймали у повітря максимум до 20 літаків Ту-95МС. Тож, схоже, що реальна кількість боєздатних Ту-95МС складає максимум 50% від кількості «на папері».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні