На заході України чоловік готував ракетний удар по об’єкту «Укрзалізниці»

0
На заході України чоловік готував ракетний удар по об’єкту «Укрзалізниці»
Співробітники СБУ провели багатоетапну спецоперацію на Хмельниччині, у результаті якої затримано агента фсб.

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Як повідомили у спецслужбі, зловмисник готував ракетний удар агресора по одному зі стратегічно важливих об’єктів Укрзалізниці на території регіону.

Для цього фігурант намагався встановити GPS-трекер біля заздалегідь визначеної окупантами цілі. За сигналами «маячка» ворог планував скоригувати свої ракети для ураження інфраструктурного об’єкта.

У разі успішного виконання ворожого завдання російський агент сподівався отримати грошову винагороду від свого «куратора» з фсб. Гроші мали надійти фігуранту на його банківську картку.

Однак, співробітники СБУ зірвали плани загарбників і затримали їхнього поплічника на спробі встановлення електронного пристрою.

Затриманим виявився мешканець Славути, якого навесні цього року дистанційно завербував кадровий співробітник «кримського» управління фсб. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук, банківські картки, мобільні телефони та SIM-карти із доказами злочинних дій.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомили у прокуратурі Хмельницької області, упродовж кількох місяців чоловік виконував завдання ворожої спецслужби. За вказівкою агресора збирав і передавав дані про маршрути руху техніки ЗСУ та ремонтні бази, розташування військових частин та об’єктів критичної інфраструктури регіону, зокрема оборонпрому. Крім того, повідомляв про ворожі «прильоти».

Усю інформацію інформатор відправляв через один із месенджерів російському куратору – кадровому співробітнику фсб.

Чоловіка затримали під час спроби встановлення GPS-трекеру на опору мосту, через який проходить залізнична колія.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні