У Рівненській області школярка розчленувала кота: суд відправив її під нагляд батьків

0
У Рівненській області школярка розчленувала кота: суд відправив її під нагляд батьків
Рівненський суд відправив під посилений нагляд батьків 13-річну школярку, яка вчинила жорстоке вбивство кота. Оскільки їй не виповнилось ще 14 років, з яких настає кримінальна відповідальність, суд обмежився лише заходами виправного характеру.

Про це пише zaxid.net.

Як йдеться в ухвалі Рівненського райсуду, семикласниця вчинила злочин у жовтні минулого року. «Попередньо підготувавши металеві ножиці та ніж, невстановленим способом призвела загибель кота, після чого із застосуванням жорстоких методів за допомогою металевих ножиць і ножа розрізала тіло кота та відрізала його вуха», – йдеться в ухвалі.

Прес-служба поліції повідомляла, що відео зі знущанням над тваринами школярка публікувала у власному Telegram-каналі. Згодом про нього дізнались зоозахисники і подали заяву в поліцію. Щодо інциденту слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 299 ККУ (жорстоке поводження з тваринами).

На судовому засіданні, яке відбулося 31 серпня, допитана дівчина визнала провину і заявила про розкаяння. Оскільки їй ще не виповнилося 14 років, з якого настає кримінальна відповідальність, суд обмежився заходами виправного характеру.

«Застосувати стосовно малолітньої примусові заходи виховного характеру у виді застереження та передачі під нагляд батьків, яких зобов'язати посилити контроль, нагляд та виховний вплив над донькою і систематично контролювати поведінку останньої, строком на один рік», – постановив суддя Сергій Коробов.

Також школярку попередили про більш суворі правові наслідки, які можуть настати, якщо вона знову вчинить насильство над тваринами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні