Юрист розповів, коли чоловіка можуть зняти з військового обліку

0
Юрист розповів, коли чоловіка можуть зняти з військового обліку
В Україні триває загальна мобілізація, проте їй не підлягають ті, хто знятий із військового обліку. Експерт пояснив, за яких умов чоловіка можуть зняти з нього.

Про це розповів юрист Ростислав Кравець, пише 24 канал.

За його словами, чоловіки, які досягли 60-річчя, уже не підлягають мобілізації. Відповідно їх знімають з військового обліку.

Запас військовозобов'язаних в Україні розділяється на першу і другу категорії залежно від наявності військової спеціальності. Категорії діляться на розряди, які пов'язані з віком.

За словами юриста, військовослужбовці, які перебувають у запасі і мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складів, поділяються на перший розряд (до 35 років) і другий розряд (до 60 років).

Водночас військовозобов'язані, які перебувають у запасі офіцерського складу теж поділяються на два розряди.

Перший:

- Молодший офіцерський склад – до 45 років.
- Старший офіцерський склад – майор (капітан 3 рангу), підполковник (капітан 2 рангу) – до 50 років, полковник (капітан 1 рангу) – до 55 років;
- Вищий офіцерський склад – до 60 років.

Другий:

- Молодший і старший офіцерський склад — до 60 років.
- Вищий офіцерський склад — до 65 років.

За словами Ростислава Кравця, граничний вік перебування в запасі другого розряду є граничним віком перебування в запасі. Чоловіків, які досягли 60 років, уже не можуть мобілізувати.

Після досягнення цього віку їх знімають з військового обліку, але вони можуть приєднатися до Збройних сил України за власним бажанням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні