Для чого зкривати кришку унітаза

0
Для чого зкривати кришку унітаза
Для більшості людей закривання кришки унітаза є питанням естетичним, тоді як науковці дали настійну рекомендацію завжди її опускати в цілях безпеки для здоров'я.

Про це пише Апостроф.

За словами мікробіологів, така порада є важливо для здоров'я. За даними дослідження, щоразу, коли змивається вода, над унітазом здіймається аерозольний стовп заввишки до двох метрів з частинками випорожнень та бактерій, які розносяться до чотирьох метрів. При цьому такі частинки виявили на всіх прилеглих поверхнях та речах, зокрема рушниках, косметичних засобах, а також зубних щітках.

Якщо кришку залишати відкритою, бактерії накопичуватимуться на поверхнях та розмножуватимуться. Також можна заразитися якимись інфекційними захворюваннями.

Тому науковці радять весь час опускати кришку унітаза, перш ніж натискати кнопку зливу. Варто попросити про це всіх членів родини.

Тримати зубні щітки та засоби особистої гігієни треба подалі від унітаза, краще у закритих боксах. При цьому у громадських туалетах треба виходити під час зливу води. Обов'язково треба мити руки після відвідування туалету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні