На фронті загинули двоє військових з Волині. ФОТО

0
На фронті загинули двоє військових з Волині. ФОТО
На війні з російськими окупантами загинув 36-річний Герой з Любешівської громади Камінь-Каширського району Іван Білан.

Про це повідомили у 2 відділі Камінь-Каширського РТЦК та СП.

Герой загинув 10 вересня 2023 року.

Солдат 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Іван Білан загинув в результаті мінометного обстрілу під час виконання бойового завдання щодо захисту незалежності України на Харківщині. Герой був уродженцем села Великий Курінь.



На війні з російськими окупантами загинув 38-річний Герой із Забродівської громади Ковельського району Максим Бірук.

Про це повідомили у Забродівській громаді.

Максим Бірук був жителем села Замшани. Герой загинув 11 вересня.

Максим Бірук був призваний на військову службу 24 лютого 2022 року. Гранатометник загинув 11 вересня 2023 року під час бойових дій, захищаючи Батьківщину.

Як повідомив його друг дитинства Сергій Михалюк, Максим Бірук працював вчителем історії у Замшанівській школі Ковельського (раніше Ратнівського) району.

«Останній раз ми з ним переписувалися, коли я вітав його 6-го серпня з Днем Народження. Він на рік за мене молодший. Максим тоді дякував і просив молитов... Все наше дитинство пройшло разом, не злічити тих годин, які ми разом провели. Ми дружили не тільки тому, що жили близько один до одного, нас об'єднували спільні захоплення: футбол, хокей, ... і звісно історія. Разом їздили на спортивні змагання, разом відстоювали честь школи на олімпіадах з історії. Далі наші шляхи розійшлися, я продовжив навчання в Духовній Семінарії, Максим лишився вірним «Історії», до якої пізніше прививав любов у дітей в нашій школі. Ех... Макс! Прости за все, що в дитинстві було між нами не так, прости, що слабко молився, поки Ти життя свого не жалів...Тепер Твоя безсмертна душа буде духовно захищати нас з Неба... А я і далі буду молитися за Тебе, але вже за Упокій...Вічна Тобі пам'ять, Друже, й Царство Небесне...», - написав його друг.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні