Через пожежу в багатоповерхівці загинула відома дослідниця історії України. ФОТО

0
Через пожежу в багатоповерхівці загинула відома дослідниця історії України. ФОТО
У Києві внаслідок пожежі загинула доцентка кафедри Києво-Могилянської академії, дослідниця історії України та Європи Тетяна Балабушевич.

Про це пише Big Kyiv.

Зазначається, що пожежа спалахнула на 1 поверсі столичної 10-типовехівки на Петра Скоропадського, 33 загинула жінка. Згодом стало відомо що це Тетяна Балабушевич.

У результаті пожежі чоловік Балабушевич перебуває у реанімації.

«У сильно задимленій квартирі рятувальники знайшли двох осіб та передали медикам. Зокрема, у ДСНС повідомили про постраждалого чоловіка з ознаками отруєння продуктами горіння, та загиблу жінку», - вказано у повідомленні.

Причину загоряння правоохоронці встановлюють.

Про загибель Тетяни Балабушевич також повідомив колишній її студент історик Ярослав Борщик.

За словами Борщика, Балабушевич загинула на 78 році життя.

«Це людина-епоха та викладачка, яка виховала та дала путівку у світ багатьом поколінням українських істориків. Тетяна Аркадіївна зробила значний концептуальний внесок в історичну освіту, який базувався на приналежності України та її історії до історичного розвитку Центрально-Східної Європи», написав Борщик.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні