Яка їжа та напої спричинюють старіння: несподіваний перелік

0
Яка їжа та напої спричинюють старіння: несподіваний перелік
Чимало звичайних продуктів у вашому раціоні не надто корисні для здоров'я. Деяка їжа може навіть спричинити раннє старіння.

Про це пише webmd, передає gazeta.ua.

Щоб зберегти молодість та якомога довше залишатися здоровими, не обов'язково вдаватися до дорогих косметичних процедур. Достатньо буде викинути з холодильника деякі продукти та замінити їх на більш здорові аналоги.

Дієтологи переконані, гостра їжа, яку полюбляє чимало людей, може спричинити передчасне старіння. Зокрема, вона змушує кровоносні судини набрякати чи навіть тріскатися, а це призводить до появи фіолетових плям на тілі та обличчі.

Особливо гостра їжа шкідлива для зовнішності жінок після настання менопаузи. Окрім того, через гостру їжу тіло виділяє більше тепла, потіє, і змішування поту з бактеріями призводить до появи плям та висипання.

Важливо відмовитися і від надмірного вживання маргарину, адже цей продукт може викликати запалення, що пов'язані з захворюваннями серця та інсультом. Також маргарин знижує рівень "хорошого" холестерину, а натомість збільшує кількість "поганого".

Радять дієтологи уникати й енергетичних та газованих напоїв, адже що більше п'єте, то швидше старішають клітини ваших тканин. В них міститься не тільки багато калорій, але й величезна кількість цукру – до 12 чайних ложок на 350 мл.

Та це не єдина небезпека – у поєднанні з бактеріями з ротової порожнини ці напої пришвидшують зношення зубної емалі та сприяють розвитку карієсу.

Наступний продукт, від якого варто відмовитися, досить очевидний – алкоголь. Він впливає на стан шкіри сильніше, ніж можете уявити. Навіть якщо після кількох коктейлів одразу вип'єте велику склянку води, вона все одно перш за все зволожить внутрішні органи, а вже потім – шкіру.

Передчасне старіння викликає і кава, адже це дуже сильний сечогінний засіб, який може викликати зневоднення. Шкіра від нього стає сухою, а також кофеїн підвищує ризик виникнення псоріазу та зморшок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні