На Волині попрощались з трьома загиблими Героями. ФОТО

0
На Волині попрощались з трьома загиблими Героями. ФОТО
У Ратнівській громаді Ковельського району попрощалися із 38-річним вчителем історії Максимом Біруком, який загинув на війні з російськими окупантами.

Про це пише ВСН.

Героя проводжали в останню дорогу навколішки, зі встеленою квітами дорогою та патріотичною символікою. Відео прощання опублікувала Анастасія Корінчук.

На прощання з Героєм прийшли сотні людей.

Максим Бірук був призваний на військову службу 24 лютого 2022 року. Гранатометник загинув героїчною смертю 11 вересня 2023 року під час бойових дій, захищаючи Батьківщину. Максим Бірук працював вчителем історії у Замшанівській школі Ковельського (раніше Ратнівського) району.

«Максим Бірук - вчитель історії, який увійшов в історію…України!Вшанувати пам’ять хороброго воїна можна підписавши петицію», - йдеться у дописі.



У Горохівській громаді Луцького району попрощалися із полеглим 46-річним Героєм Аркадієм Міщенком.

Про це повідомили у Горохівській міській раді.

Прощання з Героєм відбулося 15 вересня.

Більше 20 років Аркадій Міщенко працював за кордоном та у важкий для країни час покинув усе й добровольцем став до лав Збройних сил України. Служив на посаді стрільця-санітара 2 відділення, 3 взводу оперативного призначення, 2 роти оперативного призначення, 1 батальйону оперативного призначення Західного ОТО Національної гвардії України. Герой загинув 11 вересня 2023 року.

Героя поховали на кладовище «Нове».





У суботу, 16 вересня, на Волині попрощалися із бойовим медиком Петром Лавренюком.

Про це повідомляє газета «Наш край медіа».

В останню дорогу провели воїна, який народився у селі Переспа, а після одруження проживав у Копачівці.

«Павло - старший син у багатодітній сім'ї Лавренюків, де, крім нього, виростало ще четверо братів. Після смерті батька мама Катерина сама мусила всьому давати раду, тож привчала хлопців бути самостійними та відповідальними за своє життя. Павло закінчив школу у Переспі, вступив до вишу, але після одруження вирішив будуватися, їздив на заробітки. Дім так і не встиг звести... Нещодавно родина вже пережила трагічну загибель середнього сина Миколи, і ось знову така важка втрата», - розповіла переспівчанка Наталія.

Служив Павло на посаді головного медика взводу, всім премудростям цієї справи навчався на практиці, а згодом, щоб стати головним медиком роти, пройшов навчання у Великобританії. Про це розповів бойовий побратим Андрій.

«Його позивний - Улибашка. Це був позитивний, мужній, справжній чоловік. Коли він прийшов до нас у підрозділ, було лише одне вільне місце - медика. «Пашка, будеш медиком!» Почав вивчати медицину, тренувався і швидко всьому навчився. Коли ми пішли на перший штурм, Пашка витягував усю роту Першу допомогу надав усім, хто потребував, дуже професійно. Зокрема, і мене, з важким пораненням і контузією, він витягував з позиції. Дихав на мої руки, тер, грів, заспокоював, підтримував і ми разом вийшли. Це справжній рятівник. Я вдячний батькам Павла і пишаюсь, що у мене був такий побратим. Ми всі його дуже любили....»



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні