У Повітряних силах пояснили, чому тривогу іноді можуть оголосити одночасно з «прильотом»

0
У Повітряних силах пояснили, чому тривогу іноді можуть оголосити одночасно з «прильотом»
Сигнал повітряної тривоги під час застосування росіянами балістичного озброєння може оголошуватися одночасно з "прильотом".

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Це відбувається через те, що зброя такого типу має величезну швидкість, тож часу на реагування залишається мало.

Водночас у разі оголошення повітряної тривоги українці все одно мають проходити в укриття та дбати про свою безпеку.

"Тривоги бувають різними і є різні підстави для оголошення повітряних тривог. Якщо застосування балістики, то часу зовсім мало. Іноді тривога оголошується приблизно одночасно з прильотами. На жаль, такі реалії, від цього нікуди не дінешся. Або ж це може бути застосування реактивних систем залпового вогню", – сказав він.

Затяжні тривоги часто пов'язані з небезпекою від ударних дронів-камікадзе типу Shahed. Такий БПЛА може летіти зі швидкістю близько 100 км/год і тривалий час перебувати в межах одного регіону.

Спікер Повітряних сил ЗСУ наголосив, що українські захисники показують чудові результати у знищенні ворожих повітряних об'єктів. Проте небезпеку для людей становлять зокрема й уламки ракет та знищених ППО ворожих цілей.

"Коли по дві години, як от сьогодні, лунає тривога – це не просто так. Не будуть оголошувати тривогу в кожному селі, де летить зараз дрон. Місцеві адміністрації також можуть залучатися до оголошення цих тривог по області. У Shahed швидкість різна. По них можуть працювати засоби ураження, зокрема авіація. Тому є небезпека навіть коли ми впевнені в роботі нашої ППО, є загроза падіння уламків і можуть бути наслідки", – пояснив Ігнат.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні