19 вересня - Михайлове диво: що заборонено робити у цей день

0
19 вересня - Михайлове диво: що заборонено робити у цей день
Православна церква України 19 вересня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Трохима і Зосима Антіохійських, які в народі вважаються покровителями пасічників і бджолярів.

Про це пише УНІАН.

У народне свято 19 вересня наші предки працювали на пасіці, готували вулики до зимівлі і збирали урожай меду. Пасічники отримували подарунки від знайомих, пригощали рідних продуктами бджільництва, а також виставляли мед на продаж на ярмарках. На обід або на вечерю наші предки обов'язково ставили баночку меду, яким поливали оладки або кашу.

19 вересня обов'язково варто з'їсти вранці натщесерце столову ложку меду і запити її водою, бажано святою. Такий ритуал зарядить здоров'ям і хорошим самопочуттям до кінця року. А розчинений в склянці води мед в цей народне свято допоможе полегшити біль в животі.

Що не можна робити 19 вересня
У Михайлове диво наші предки утримувалися від важкої фізичної праці, щоб не розгнівати архангела. Також в це свято не можна зловживати алкоголем і піддаватися обжерливості.

Якщо в цей день ви почули критику від близьких людей, то не варто ображатися і заперечувати сказане. Краще прийміть зауваження до відома.

Не можна починати в цей день нові довгострокові справи, такі як ремонт або побудова будинку, інакше ці справи ніколи не вдасться завершити.

Невдалий день для поїздки і подорожі. Далеко від будинку в цю дату краще не виїжджати.

Мити голову 19 вересня - до проблем з пам'яттю.

Не можна ображати диких і домашніх тварин, бити їх і кричати на них, розводити безлад в хліві.

На Трохима і Зосиму не можна байдикувати і відкладати важливі справи на потім, інакше людину наздожене невдача у всьому задуманому.

Брехати, розпускати чутки, перебільшувати і розповідати чужі таємниці 2 жовтня - до невдач в особистому житті.

Не перераховуйте монети 2 жовтня, щоб не було проблем з грошима.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні