У приватному садочку масово отруїлися діти: що сталося

0
У приватному садочку масово отруїлися діти: що сталося
Головне управління Держпродспоживслужби у Києві оприлюднило результати епідрозслідування випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які відвідують приватний садочок у Києві. Тоді захворіло четверо дітей, всі вони були госпіталізовані. Постачальником харчування до закладу є ТОВ «Кідс Кейтеринг Київ».

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Києві.

На початку вересня фахівці провели позаплановий захід державного нагляду (інспектування) приватного закладу дошкільної освіти за двома адресами вул. Грузинська, 35-А та вул. Анни Ахматової, 35-Б.

Перевіряли дотримання вимог законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів із проведенням лабораторних досліджень.

За результатами видано:
- акти складені за результатами проведення позапланового заходу (інспектування) стосовно дотримання операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти,

- рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів,

- припис про усунення порушення вимог законодавства.

Так, за результатами лабораторних досліджень за адресою вул. Грузинська, 35-А у 10 із 20 відібраних змивів з об’єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички, дві проби води не відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»; за адресою вул. Анни Ахматової, 35-Б у 8 з 20 відібраних змивів із об’єктів навколишнього середовища виявлено бактерії групи кишкової палички.

Виявлені порушення становлять загрозу для життя та/або здоров`я дітей. Тому головний держінспектор виніс рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів, видано приписи про усунення порушення вимог законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров`я та благополуччя тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні