На заході України росіянка насміхалася із загибелі військових. ФОТО

0
На заході України росіянка насміхалася із загибелі військових. ФОТО
В Івано-Франківську СБУ затримала уродженку Росії, яка ненавиділа Україну та виправдовувала російську військову агресію.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними правоохоронців, жінка вела у забороненій соцмережі агітацію, усвідомлюючи, що сприяє створенню негативної суспільної думки про Україну та українців. У поширюваних дописах вона представляла Україну як державу, що не відбулася, та формувала антиукраїнські настрої.

«Зокрема, жінка активно ділилася контентом зі зневажливими епітетами на адресу української нації, наклепами на Збройні сили України та насміхалась із загибелі захисників. Агітаторка виправдовувала агресію РФ, поширювала вигадки про те, що українські міста заснувала Росія, війну розпочала Україна, українці є окупантами на своїй землі, кримчани задоволені анексією, а Маріуполь загарбники перетворили на зразкове місто.Крім того, жінка вболівала за вояків агресора, захоплювалася Путіним, тужила за сталінізмом і СРСР», - йдеться у повідомленні.

Під час обшуку СБУ вилучила у фігурантки комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами розповсюдження антиукраїнської дезінформації в забороненій соцмережі.

Жінку затримали та повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ч.1 ст. 161 – порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками; ч.2, ч.3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.







Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні