На території лікарні у західному місті через кота оголосили карантин

0
На території лікарні у західному місті через кота оголосили карантин
У Чернівцях виявили випадок сказу в безпритульного кота. Відтак на на території обласної лікарні швидкої допомоги та на прилеглих вулицях оголосили карантин.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі в Чернівецькій області.

Ввести карантин вирішили під час позачергового засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чернівецькій районні адміністрації.

«Ухвалено рішення накласти карантинні обмеження та оголосити неблагополучним пунктом по сказу територію "Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги", що на вул.Фастівська, 2. Обмеження застосовуються на 60 днів з дня останнього випадку захворювання твариною на сказ», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, у загрозливу зону потрапили ще три вулиці в Чернівцях. Це вулиці Магалянська, Січових Стрільців та Кобзарська. Члени комісії затвердили план ветеринарно-санітарних комплексних заходів з ліквідації вогнища захворювання та недопущення його поширення. Місцевих жителів також просять негайно повідомляти про усі випадки неприродної поведінки тварин до ветеринарних установ.

З метою запобігання захворюванню на сказ серед населення необхідно дотримуватися таких правил:

Уникати контактів з безпритульними і дикими тваринами. Звертати особливу увагу дітей на небезпеку таких контактів.

Своєчасно здійснювати щеплення домашнім тваринам.

За найменшої підозри на захворювання серед тварин – повідомляти територіальні органи Держпродспоживслужби.

Негайно звернутися до лікаря після контакту (укусу або ослинення) з підозрілою твариною, оскільки при проявах клінічних ознак врятувати хворого, як правило, не вдається.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні