Яке народне свято 30 вересня і що не можна робити

0
Яке народне свято 30 вересня і що не можна робити
Православна церква України 30 вересня за новим стилем вшановує пам'ять священномученика Григорія з давньої Вірменії, мучениць Рипсимії і Гіанії, а також першого митрополита Київського святого Михайла. За старим стилем церква в цю дату вшановує пам'ять трьох сестер-мучениць Віри, Надії і Любові, а також їхньої матері Софії. Найстаршій із сестер було лише 12 років на момент смерті.

Про це Уніан.

День Віри, Надії, Любові та Софії в Київській Русі вважався загальним жіночим святом. Всім дівчатам і жінкам в цей день належало відпочивати і ходити в гості до подруг, а роботу по дому виконували чоловіки. Також жінки в це народне свято ходили до церкви і молилися про здоров'я і благополуччя дітей.

У селах в народне свято 30 вересня вітали з іменинами жінок з іменами Віра, Надія, Любов і Софія. Таким жінкам робили подарунки і пригощали їх пирогами.

За давньою традицією в свято 30 вересня жінкам з ранку потрібно трохи поплакати про свої проблеми і пожаліти себе. Такий обряд допоможе впоратися з усіма тривогами і приверне щастя.

За новим стилем в цю дату відзначається день Михайла, в який прийнято прибирати сіно з полів. Також в цю дату спалювали в печі старі наповнювачі з матраца і ковдри, а потім набивали заново. Такий обряд допоможе очистити житло від накопиченого негативу. Літні люди в цей день спалювали в печі старе взуття, щоб ноги не боліли.

30 вересня - знак Зодіаку
Народжені 30 вересня люди за знаком Зодіаку - Терези. Іменинники цього дня за характером серйозні і відповідальні. Дуже спостережливі і не упускають суть справи. Уважні до дрібниць і довго приймають рішення. У них завжди є резервний план. У відносини вступають пізно, оскільки бояться помилитися. Народжена 30 вересня людина володіє даром мирити людей.

Що не можна робити 30 вересня
Жінкам в цей день не варто займатися важкою фізичною працею і прибиранням. Краще присвятіть день відпочинку.

У цей день не варто робити ремонт в домі, займатися лагодити предмети, будувати будівлі. Результат такої роботи швидше за все буде незадовільним і спровокує скандали в сім'ї.

Не можна 30 вересня ходити в брудному, порваному, сильно зношеному одязі.

Не варто згадувати старі образи, з'ясовувати стосунки з рідними в цей день і провокувати скандали, інакше в родині ніколи не буде згоди.

Займатися рукоділлям 30 вересня - погана прикмета. Вироби вийдуть невдалим, а шанс поранитися під час роботи значно зростає.

Прикмети погоди 30 вересня
Існують такі прикмети про погоду в цей день:


Якщо журавлі відлітають в теплі краї, то до середини жовтня вдарить мороз.

Похмурий і прохолодний ранок обіцяє швидке поліпшення погоди.

Кури почали линяти - скоро потеплішає.

Якщо домашня худоба не хоче виходити з хліва, то наближається гроза.

Сильний вітер 30 вересня обіцяє похолодання і швидке закінчення бабиного літа.

Місяць вночі блідий і ледь помітний на небі - до негоди.

Якщо день безвітряний, але на річці видно брижі, то жовтень буде прохолодним.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні