На заході України вибухнув нафтопровід: серед постраждалих діти

0
На заході України вибухнув нафтопровід: серед постраждалих діти
У суботу, 30 вересня, у Надвірнянському районі Прикарпаття стався прорив нафтопроводу. Перші повідомлення про пожежу поблизу села почали рощповсюджувати місцеві Telegram-канали близько 17:00.

Інформацію про витік підтвердила ZAXID.NET речниця Служби безпеки України Марія Римар. Внаслідок загоряння постраждало дев'ятеро, серед них – двоє дітей у критичному стані.

Надзвичайна подія трапилась на околиці села Стримба, яке розташоване біля міста Надвірна та за 30 км від Івано-Франківська.

На відео, оприлюднених очевидцями події у соцмережах, видно, що в небо здіймається чорний дим.

«На місце виїхала ДСНС та рятувальники. Наразі там локалізовують пожежу. Попередньо, на нафтопроводі сталася розгерметизація», – повідомила ZAXID.NET Марія Римар.



Пізніше у прес-службі ДСНС підтвердили розгерметизацію нафтопроводу, повідомивши, що вогонь від розлитої нафти охопив прилеглий будинок.

«17:00 поблизу с. Стримба Надвірнянського району, стався порив нафтопроводу (діаметром 150 мм) з послідуючим розлиттям нафтопродуктів вздовж потічка на площі 100 м² та горінням, з розповсюдженням вогню на приватний будинок», – повідомили у прес-службі ДСНС.

Інцидент також прокоментували у прес-службі «Укрнафти», зазначивши, що загоряння вдалося ліквідувати спільними зусиллями ДСНС та спеціалістів «Укрнафти». У компанії додали, що транспортування нафтопродуктів трубопроводом було призупинено.

Місцеві телеграм-канали опублікували відео, на якому видно клуби диму та загоряння.

«Наразі засувки на нафтопроводі перекриті. На місці працюють рятувальники», – повідомили у ДСНС.

За даними ДСНС, внаслідок загоряння постраждало троє осіб. Пізніше голова Надвірнянської ОТГ Зіновій Андрійович повідомив, що кількість постраждалих зросла до п'ятьох.

«Зараз у Надвірнянській центральній районній лікарні перебуває п'ятеро людей з опіками різного ступеня, троє дітей та двоє дорослих. Наразі робимо все, щоби подбати про їхнє здоров'я», – повідомив Зіновій Андрійович.

Голова ОТГ пояснив, що точну причину розливу нафти по річці Стримба встановлюють правоохоронці та надзвичайники. Чи був це вибух, чи підпал, Андрійович не уточнив, повідомивши, що аналізом займаються відповідні фахівці.

«З напрямку Стримби пішла курява, незрозуміло, що це було. Побачив пожежі від розливу великих об'ємів нафти, які поширилися по річищу річки, пішли по водоймі. Невідомо, чому вона спалахнула», – уточнив Зиновій Андрійович.

Водночас голова ОТГ заявив, що нафтопровід кілька разів лагодили. Він додав, що внаслідок загоряння постраждало кілька господарських споруд, які будуть оперативно лагодити.



О 17:54 співробітники ДСНС ліквідували пожежу, яка розгорілася у річищі Стримби та в районі допоміжних споруд на площі 20 м². У прес-службі ДСНС уточнили, що внаслідок загоряння постраждало шестеро осіб.





За даними голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук, кількість постраждалих внаслідок пожежі на нафтопроводі зросла до дев'ятьох осіб. П'ятеро з поранених було госпіталізовано.

«Двоє дітей і троє дорослих, за попередньою інформацією, у критичному стані, з численними опіками тіла (понад 70 відсотків). Їх доправлено до лікувальних закладів району та надається вся необхідна допомога. Ще чотирьом людям надано необхідну медичну допомогу на місці», – повідомила Світлана Онищук.

У коментарі «Суспільному» головний лікар Надвірнянської центральної районної лікарні Сергій Ємельянчук повідомив, що 11-річна та 8-річна діти отримали 60-70% опіків тіла, вони перебувають у критичному стані. Ще троє дорослих отримали 40-45% уражень тіла вогнем.

«Вкрай важкий стан дитини 2012 року народження. У нього опіки тіла II та навіть IV ступенів. У дитини 2015 року опіки II та III ступенів. Наразі вони — у Надвірнянській дитячій лікарні. Їх планують перевести в обласну дитячу лікарню», – повідомив Сергій Ємельянчук.

58-річного та 39-річного чоловіків, а також 35 річну жінку переведуть в обласну клінічну лікарню.

Зазначимо, річка Стримба є притокою ріки Ворони, яка, своєю чергою, впадає у Бистрицю Надвірнянську. Разом із Бистрицею Солотвинською вони формують ріку Бистрицю, яка є притокою Дністра.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні