Як спустити повітря з батареї перед увімкненням опалення

0
Як спустити повітря з батареї перед увімкненням опалення
До холодів залишилось не так багато часу. Перед увімкненням опалення слід подбати про радіатори.

Насамперед потрібно очистити їх від пилу. Варто також випустити повітря із радіаторів перед включенням опалення, пише Gazeta.ua.

Значний вплив на енергозбереження в оселі має вентиляція радіаторів. З часом усередині батареї утворюються повітряні пробки, які перешкоджають нормальному циркулюванню гарячої води. Перед увімкненням опалення їх потрібно усунути.

Ознакою утворення пробок є те, що деякі ділянки радіаторів можуть бути холодними, особливо у верхній частині. На наявність повітря в системі вказує також дивний шум, особливо при включенні опалення.

Радіатор можна почистити самостійно. Для цього спочатку потрібно відключити опалення та перевірити, чи радіатори холодні. Потім слід захистити килим або покриття підлоги тканиною й помістіть невелику ємність під вентиляційний отвір. Це потрібно для того, щоб зібрати розлиту рідину.

Після цього слід обережно відкрити верхній вентиляційний отвір радіатора. При цьому маєте почути вихід повітря. Як тільки потік повітря зупиниться, закрийте вентиляційний отвір і знову ввімкніть радіатор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні