Які нововведення чекають на українців з жовтня

0
Які нововведення чекають на українців з жовтня
Чи зміняться тарифи за вимогою західних партнерів і які нові штрафи чекають водіїв уже від 1 жовтня.

Про це пише ТСН.

Тарифи
Жовтень на календарі – це старт опалювального сезону. Але тарифи на електрику та газ, незважаючи на рекомендації західних партнерів зробити їх ринковими, наразі не зміняться. Світло продаватимуть населенню по 2 гривні 64 копійки за кіловат, а за кубометр газу – 7 гривень 96 копійок.

Міненерго обіцяє: такими тарифи залишаться до кінця опалювального сезону. Його початок, як завжди залежить від температури повітря за вікном.

Штрафи і перевірки
Приватним підприємцям варто чекати на повноцінні перевірки і штрафи, якщо вони досі відпускають товар без касових апаратів. Від фінансової відповідальності будуть звільнені ФОПи, які перебувають на прифронтових, окупованих або територіях можливих бойових дій.

Планові перевірки податківців повертаються, але не до всіх. Будуть інспектувати лише підакцизні товари: алкоголь, тютюн, паливо, гральний бізнес і фінансові послуги.

Увага водіям
Згадуємо про зимове правило руху: опинився на трасі – увімкни світло. Від 1 жовтня і аж до травня пересуватися за межами населених пунктів із вимкненими фарами не можна! Інакше штраф у 510 гривень. Це правило впроваджують, щоб авто в похмуру зимову погоду були більш помітними на дорогах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні