Скільки поляків підтримують рішення скасувати виплати українцям

0
Скільки поляків підтримують рішення скасувати виплати українцям
Майже половина поляків (49%) підтримує продовження виплат українцям у Польщі наступного року. Проте противників надання допомоги не набагато менше – 42%. Влада країни погрожує, що соцдопомогу можуть скасувати, але остаточного рішення ще немає.

Про це пише Обозреватель.

Такі результати показало опитування проведене міжнародною дослідницькою компанією Ipsos на замовлення TOK.FM та OKO.press.

Голоси опитаних поляків розділилися так:

- безумовно, потрібно продовжувати надавати підтримку українським біженцям – 23%;
- швидше продовжувати, ніж ні – 26%;
- швидше припинити виплати, ніж залишити – 20%;
- точно припинити виплати – 22%;
- не визначились чи відмовилися відповісти – 9%.

Ті, хто виступають проти надання допомоги українським переселенцям, вважають, що біженці вже адаптувалися, і більше не є економічно незахищеною категорією. Проте загалом експерти називають результати опитування обнадійливими.

Так, заступник голови "Gazety Wyborczej" Роман Імєльські впевнений: поляки усвідомлюють, яка ситуація в Україні, і розуміють, що переселенцям потрібна допомога. Крім того, зараз українці почали масово переїжджати з Польщі до Німеччини у пошуках кращих умов. А це вже б'є по польському ринку праці, який і так страждає від нестачі працівників.

"Компанії раптово починають втрачати працівників. Ми починаємо розуміти, що Україну треба всіляко підтримувати", – пояснив Імєльські.

Нагадаємо, питання продовження соцдопомоги українським біженцям у Польщі на 2024 рік поки що не вирішено остаточно. Про те, що підтримку можуть не продовжити, раніше заявляв речник польського уряду Петро Мюллер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні