Стало відомо, чому на Заході України не скасовують командантську годину

1
Стало відомо, чому на Заході України не скасовують командантську годину
Комендантська година в тилових регіонах України потрібна для підтримання дисципліни та профілактики злочинності.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

На запитання про те, в чому логіка комендантської години у тилових регіонах через півтора року після початку повномасштабної війни, Клименко відповів: «Дисципліна має бути в тилових регіонах. І профілактика злочинності. В цей час, наприклад, чотири, п'ять чи шість годин – в кожній області є своя комендантська година – ми чітко знаємо, що якщо якась людина перебуває на вулиці, у нас є законні підстави її перевірити».

Також міністр сказав, що під час комендантської години злочинності практично немає, вона мінімізована.

Раніше, говорячи про заклади, які працюють, порушуючи комендантську годину, Клименко сказав, що у поліції немає правового механізму для притягнення до відповідальності таких закладів.

«Патрулі виїжджають за адресою. Але такі заклади маскують свою роботу. За зовнішніми ознаками і не скажеш, що ресторан працює: у вікнах темно, музики немає. Пропускають клієнтів приховано за попереднім записом. У поліцейських немає підстав вломитися всередину. Для цього потрібна санкція суду», – стверджує міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, дисципліна. А те що в Києві різні клуби цілу ніч працюють то це нормально? І поліція при цьому бездіяльна! То це теж нормально? Чи ''ета другоє''?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні