У МВС розповіли, що чекатиме ухилянтів при поверненні в Україну

0
У МВС розповіли, що чекатиме ухилянтів при поверненні в Україну
Україна планує повертати з-за кордону порушників, які виїхали нелегально. Міністр Ігор Клименко підкреслив, що у питанні їх покарання важливо враховувати як юридичну, так і моральну сторони питання.

Про те, яке саме покарання загрожуватиме ухилянтам, детально розповів в інтерв'ю для видання "Українська правда" міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, пише Фокус.

Військовозобов’язані, які незаконно виїхали з України під час повномасштабної війни, понесуть відповідальність за перетин кордону.

"Тут золоту середину треба знайти. Не закидати, що ми нікого не пустимо, або всіх пустимо, або той сяде в тюрму, а той не сяде. Держава має виробити загальний підхід до цієї проблеми. Тому що ця проблема надалі буде соціальною — несприйняття однією верствою населення тієї верстви населення, яка втікла просто від війни", — зазначив він.

Міністр пояснив, що у питанні притягнення таких ухилянтів до відповідальності є дві сторони — моральна та юридична.

"Моральна сторона — це відчуття справедливості тих хлопців, які сидять в окопах, які забезпечують життєдіяльність країни, і тих, хто вже 19 місяців перебуває за кордоном, ну хто менше, хто пізніше виїхав. Ми зараз дискутуємо по юридичних нормах, які мають цю справедливість і юридично, і морально звести до одного", — розповів Клименко.

Голова МВС підкреслив, що ті, хто виїхав за кордон законно, це "зовсім інша історія". Проте, з його слів, більшість військовозобов’язаних залишила країну нелегально.

"Нелегально виїхали через систему "Шлях", нелегально виїхали через документи ВЛК та МСЕК, нелегально виїхали у відрядження або на навчання. Тому, звичайно, тут держава зараз шукає цю золоту середину, щоб цих людей можна було повернути в Україну", — сказав Клименко.

Він зазначив, що українці, які нелегально опинились за кордоном, ймовірно там працюють, щоб себе забезпечувати. Міністр припустив, що їх каратимуть штрафами.

"Звичайно, якщо вони проїхали за підробленими документами — це вже кримінальна відповідальність", — додав чиновник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні