В одній із країн ЄС рекордно знизилася підтримка українців

0
В одній із країн ЄС рекордно знизилася підтримка українців
В Естонії суттєво знизилася підтримка українських біженців. Прийом втікачів від війни зараз підтримують 60% мешканців країни. Це найнижчий рівень підтримки в естонському суспільстві з початку війни.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У вересні 2023 року 60% жителів Естонії вважали, що їхня держава має приймати українських біженців. Такі результати опитування, яке на замовлення Державної канцелярії провела компанія Turu-uuringute.

Такий рівень підтримки прийому втікачів від війни є найнижчим із лютого 2022 року, зазначили у канцелярії.

Зокрема, у першому півріччі 2023 року прийом українських біженців підтримували від 74% до 82% опитаних естонців, а у вересні – лише 66%. Серед представників інших національностей в Естонії підтримка українців була на рівні 48-56% у першій половині 2023 року, а у вересні знизилася до 46%.

Водночас третина респондентів (33%) проти того, щоб Естонія приймала біженців із України. Ще 10% не мають думки з цього питання.

Серед опитаних, які мають матеріальні труднощі, прийом біженців в Естонії підтримували 42%, а серед тих, у кого таких проблем не було, доброзичливими виявилися 66%.

Попереднє опитування у травні показало, що 73% мешканців були згодні, щоб Естонія надавали прихисток українцям.

Опитування Turu-uuringute проводилося з 7 по 12 вересня, у ньому взяли участь 1510 осіб у віці 15 років та старше по всій Естонії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні