Чому не можна видавлювати прищі на обличчі

1
Чому не можна видавлювати прищі на обличчі
Коли на обличчі з'являється прищ, виникає велика спокуса його видавити.

Про це пише Gazeta.ua

Поява шрамів
Коли ви видавлюєте прищ через маленький отвір пори, під тиском гнійний вміст буквально розриває шкіру. В результаті на цьому місці утворюється невеликий або помітний рубець.

Збільшення кількості прищів
Розрив інфікованого фолікула, який розповсюджується по шкірі, може призвести до того, що кількість запальних елементів на шкірі збільшиться.

Інфекція
Неправильний підхід може призвести до поширення інфекції як на шкірі так і в середині організму. На руках і під нігтями накопичується безліч бактерій, які можуть проникнути в пошкоджені клітини шкіри.

Травмування судин
У процесі видавлювання прищів травмуються кровоносні судини та капіляри. В результаті - утворюються червоні або сині застійні плями, які особливо помітні в холодну пору року.

В першу чергу потрібно знайти причину виникнення прищів. Обов'язково перевірити домашній догляд і звернутися до спеціаліста, який призначить необхідне лікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Корисна стаття, дякую! Кому цікаво дізнатися, яким має бути догляд за проблемною шкірою, пропоную прочитати цю статтю japan-shampoo.com.ua/blog/yakyi-dohliad-potriben-dlia-problemnoi-shkiry/ тут написано і про догляд, і про причини появи проблем за шкірою.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні