На заході України СБУ затримала депутата, якого підозрюють в рекетирстві

0
На заході України СБУ затримала депутата, якого підозрюють в рекетирстві
СБУ затримала на Закарпатті депутата облради від партії ОПЗЖ, який організував злочинне угруповання в регіоні. Депутат, який є кумом колишнього нардепа та зрадника Віктора Медведчука, був лідером банди та місцевим кримінальним авторитетом,

Про це повідомили у прес-службі СБУ у суботу, 7 жовтня.

За даними ZAXID.NET, йдеться про депутата Закарпатської обласної ради від ОПЗЖ Івана Чубирка. Він є соратником та кумом Віктора Медведчука, який призначив його головою місцевого осередку ОПЗЖ.

В СБУ нагадали, що на початку повномасштабного вторгнення Чубирко мав стати нардепом від ОПЗЖ замість Іллі Киви, якого тоді позбавили мандату.

«За даними слідства, затриманий депутат облради організував банду, яка намагалась тримати в страху жителів прикордонного регіону і “вибивала” з них гроші. Для цього вони створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані “комерційні” спори, а потім вимагали гроші за їх вирішення. У разі відмови платити “данину” – бандити погрожували потерпілим насильством та “конфіскацією” приватного майна», – повідомили у прес-службі СБУ.

За даними слідства, Чубирко організував злочинну банду, яка вибивала кошти з місцевих мешканців. Для цього він та його спільники створювали штучні конфліктні ситуації або вигадані «комерційні» спори, а потім вимагали гроші за їх вирішення. Якщо жертви відмовлялися платити, їм погрожували розправою та конфіскацією майна.

«Задокументовано, що депутат разом зі своєю “правою рукою” – ще одним кримінальним авторитетом, вимагали з місцевого підприємця 20 тис. доларів США. Щоб змусити чоловіка віддати гроші, поплічник лідера банди викрав у потерпілого автомобіль та обіцяв повернути у разі виплати всієї суми вигаданого “боргу”», – повідомили правоохоронці.



Івана Чубирка та його спільника затримали під час передачі їм частини грошей від місцевого підприємця. Під час обшуків у Чубирка виявили речові докази рекетирства. Йому оголосили про підозри за ч. 4 ст. 189 ККУ (вимагання під час воєнного стану) та ч. 3 ст. 289 ККУ (незаконне заволодіння транспортним засобом). Членам банди та самому Чубирку загрожує до 12 років позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні