ЗСУ взяли в полон снайпера рф, який вбив 21 українського військового

0
ЗСУ взяли в полон снайпера рф, який вбив 21 українського військового
Служба безпеки України повідомила про підозру бойовику Роману Бубнову із тимчасово окупованого Донецька, який убив 21 бійця ЗСУ. У лавах російської терористичної армії він служив снайпером.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Українські захисники захопили його в полон наприкінці літа 2023 року поблизу селища Невельське Покровського району Донецької області.

Правоохоронці з'ясували, що зрадник вступив в окупаційне угруповання РФ і воював проти Сил оборони на східному фронті. Також у СБУ з'ясували, що за час ведення бойових дій на передовий зловмисник убив щонайменше 21 військовослужбовця ЗСУ.

За даними слідства, затриманим виявився мешканець тимчасово окупованого Донецька, який працював комірником у місцевому автомагазині. У 2015 році він приєднався до так званої «народної міліції ДНР».

Зрадник отримав позивний «Мєсний» і пройшов навчання у російських таборах підготовки бойовиків під керівництвом інструкторів-спецназівців із РФ. Після тренувань на полігонах його призначили до складу «окремого взводу снайперів 100-ї окремої мотострілецької бригади», яка підкорялася командуванню 1-го армійського корпусу Росії.

У лавах ворожого підрозділу зловмисник виконував бойові завдання російських командирів проти сил АТО на сході України. За вбивства українських військових зрадник щомісяця отримував від окупантів «зарплату» у рублях.

За інформацією СБУ разом із російськими окупантами зрадник із Донецька брав безпосередню участь у бойових зіткненнях на західних околицях Донецька, а також біля Пісків та Мар'їнки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні