Співробітники СБУ затримали диверсанта, який намагався підірвати АЗС

0
Співробітники СБУ затримали диверсанта, який намагався підірвати АЗС
Працівники Служби безпеки України та Нацполіції затримали «на гарячому» диверсанта головного управління генштабу ЗС Росії, який хотів підірвати декілька АЗС у Харкові та інших областях України.

Про це повідомила прес-служба СБУ у середу, 11 жовтня.

Як повідомляється, правоохоронці провели багатоходову спецоперацію, у результаті якої у Харкові затримано диверсанта ГРУ. За вказівкою російської спецслужби зловмисник готував підриви двох автозаправних станцій у Харкові та в інших регіонах України.

Для вчинення диверсій він планував використати саморобні вибухові пристрої, які зберігав у спеціально облаштованому схроні на території одного з лісових масивів Харківщини.

«Відповідно до задуму російської воєнної розвідки підриви резервуарів з пальним на АЗС мали призвести до численних жертв серед цивільного населення та поширення панічних настроїв у прикордонних регіонах», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чоловіка «на гарячому» під час закладання ним вибухівки під бочку з газом на одній із харківських автозаправних станцій.

«При затриманні зловмисника було одразу деактивовано його вибуховий пристрій, який складався з 2,5 кг пластиду та годинникового механізму з електродетонатором. Також викрито факти причетності затриманого до вчинення серії інших диверсій на Харківщині. Серед них – підрив колії на залізничній станції та вибухи на двох місцевих автозаправних станціях», – розповіли в СБУ.

За даними слідства, ворожим диверсантом виявився екс-співробітник розформованої міліції, який через суд намагався поновитися на колишній посаді. Після початку повномасштабного вторгнення Росії він був дистанційно завербований представником російської воєнної розвідки.

Під час обшуків виявлено:

майже 5 кг пластиду;

детонатори;

годинниковий механізм до вибухівки;

2 бойові гранати Ф-1 та РГД-5;

револьвер;

майже 900 тис. готівки у гривневому еквіваленті.

«Слідчі Служби безпеки планують повідомити затриманому про підозру за ст. 113 та ст. 263 Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення», – йдеться у повідомленні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні