Жінка із заходу України, яка підтримувала війну, попросила передати її росіянам

3
Жінка із заходу України, яка підтримувала війну, попросила передати її росіянам
Калушанка, яку засудили за дописи про війну, які виправдовують агресію окупантів, заявила, що не проти, аби її обміняли до РФ.

Про це вона заявила в інтерв’ю з Володимиром Золкіним, передає Еспресо.Захід.

Відомо, що 51-річній Ванді Покорній з Калуша суд призначив п’ять з половиною років ув'язнення. За ґратами жінка вже перебуває понад 13 місяців, і навіть з можливістю дострокового звільнення, вона хоче, щоб її обміняли до Росії.

Деталі про справу
До повномасштабного вторгнення жінка багато років співпрацювала з Росією як копірайтер – писала статті на замовлення на тему історії, релігії, нумізматики, також публікувала на різних сайтах свої казки та оповідання. За її словами, вона заробляла близько 500 доларів на місяць і була дуже щаслива мати таку роботу. Втім жінка заявила, що коли почалося повномасштабне вторгнення, почала критикувати Росію і активно спілкувалася з п’ятою колоною – російською опозицією російського президента Володимира Путіна.

«Росіяни почали ототожнювати мене з п’ятою колоною. Вони не дивилися на мене як на українку, яка має право висловлювати негатив щодо війни, а дивилися на мене як на свою, яка ні з того ні з чого почала критикувати дії Росії. І мені почали натякати, мовляв, якщо я не перестану паплюжити РФ, то мене покарають. Я думала, мені просто заблокують сайти, не дадуть роботу», – заявила Ванда Покорна.

Жінка вважає, що її покарали саме росіяни, однак за допомогою українського правосуддя.

Відзначимо, що в Україні прикарпатку засудили за статті з критикою Зеленського, які вона опублікувала на своїй сторінці у facebook. Дописи були опубліковані ще на початку повномасштабного вторгнення, згодом їх було видалено.

«Росія почала воєнну операцію проти України, оскільки їй не сподобалась політика мілітаризації і націоналізації, яку проводив Зеленський. Російська армія почала знищувати українську воєнну техніку і лідерів нацистського руху… У війні винен Зеленський і Ко, це результат дилетантської політики… Війна почалася не раптово, вона йде 8 років. Діти калічаться і гинуть, тому що їхні батьки 8 років ігнорували небезпеку, пов’язану з політикою русофобії, ксенофобії і відвертого фашизму. Винні батьки, які скакали на Майдані і співали бандерівські гімни. Замість того, щоб вимагати від Порошенка і Зеленського зупинити війну на Донбасі, заборонити русофобію, перестати дражнити суперозброєну ядерну Росію. Хотіли війну з Росією? Отримали», – такі та схожі дописи калушанка публікувала на своїй сторінці.

Себе винною жінка не визнає та вважає, що її заарештували за її особисті погляди, де прямого виправдання російської агресії не було. В кінці розмови вона заявила, що готова до обміну в Росію, адже вона завинила перед росіянами, оскільки критикувала агресора. А також тому, що їй «буде там цікавіше».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це донька далеко не праведника, росіянина, колишнього міліцейського парторга. Який знцщався над їх матірю, і напевно їй дісталося. Хвора людина, виживала як могла... Тут нема чим потішатися. Це жертва зросійщення україни. Вона точно не розуміє про те що писала, як і не розуміє, що її ніхто не обміняє на наших воїнів. Чому автор. Перекручують відко, як і сам Золкін піариться на відверто хворій людині, жертві сімейного насилля. З боку росіянина. Про таке в Калуші ніхто не новоририьь???
Відповісти
Просто не розумію навіщо таких тримати тут та тратити на них гроші. Викиньте її в росію, позбавте українського громадянства а в росії з нею зроблять порядок. Вона їм насправді непотрібна а тому отримає там все, на що так просилася.
Відповісти
Просто не розумію навіщо таких тримати тут та тратити на них гроші. Викиньте її в росію, позбавте українського громадянства а в росії з нею зроблять порядок. Вона їм насправді непотрібна а тому отримає там все, на що так просилася.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні