Росіяни накопичують сили, щоб перекинути їх у напрямку українського міста

0
Росіяни накопичують сили, щоб перекинути їх у напрямку українського міста
Російські війська найближчими днями можуть активізувати спроби оточити Авдіївку. РФ розгорнула частини щонайменше двох бригад для посилення наступальних дій.

Про це йдеться в повідомленні ISW.

Три російські бригади – 114-та ОМСБр та 15-а та 21-а ОМСБр (обидві 2-ї загальновійськової армії) брали участь у нещодавніх атаках на Авдіївку разом із різними розрізненими елементами «ДНР», тоді як російські війська тримають у тактичному резерві 30-ту ОМСБр.

Елементи 30-ої ОМСБр , зокрема 2-ї загальновійськової армії, донедавна діяли вздовж лінії Сватове-Кремінна, і новосформована 25-а загальновійськова армія, ймовірно, змінила їх на лінії Сватове-Кремінна.

Підрозділи 2-ї загальновійськової армії в основному проводили оборонні операції вздовж лінії Сватове-Кремінна протягом останніх кількох місяців і тому, ймовірно, мали більше часу на відпочинок і відновлення перед розгортанням на складнішій ділянці лінії фронту, що частково пояснює нещодавнє просування росіян у раніше застійні Авдіївській ділянці фронту.

В ISW також зауважили, що 16 жовтня російські війська продовжили наступ на Авдіївському напрямку і нещодавно досягли певних успіхів, хоча й відносно повільнішими темпами, ніж під час початкових атак.

Геолокаційні кадри, опубліковані 16 жовтня, показують, що російські війська незначно просунулися повз трасу E50 приблизно за 3 км на південь від Авдіївки.

У Генштабі України повідомили, що минулої доби українські війська відбили загалом 22 російські атаки на Авдіївському напрямку, що значно менше, ніж 30 зареєстрованих атак 15 жовтня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні