Чому українці масово їдуть у Норвегію

1
Чому українці масово їдуть у Норвегію
У Норвегії за останній час стало відчутно більше українців. Потік біженців до скандинавської країни зростає, тому там змушені створювати додаткові місця для їхнього проживання.

Про це пише 24 канал.

За останній місяць понад половина всіх українців, які прибули до північної Європи, звернулись по притулок саме до Норвегії. Місцевий Директорат у справах іноземців (або UDI) повідомив про стрімке зростання кількості українських біженців: щотижня на понад 1 000 осіб.

«За останні чотири тижні близько 60% усіх українців, які прибули до скандинавських країн, звернулися до Норвегії», – зазначив Фроде Форфанг, директор UDI.

Дві третини серед біженців прибувають сюди безпосередньо з України, а ще третина – жили в інших європейських країнах, але тепер вирішили отримати тимчасовий захист у Норвегії. Центр прийому в Роде, в якому надають тимчасове житло для біженців і допомагають з документами, дуже перевантажений.

У зв'язку з новою хвилею переселенців з України планують створити від 2 500 до 3 000 додаткових місць для розміщення. Також чиновники вирішили поки відкласти плани щодо закриття пунктів екстреного розселення. Якщо українці будуть і надалі прибувати такими темпами, знадобиться значно розширити житловий фонд Норвегії.

В Управлінні інтеграції та різноманітності (IMDi) вважають, що потрібно збільшити темпи розселення в муніципалітетах, щоб біженці занадто довго не перебували в тимчасових пунктах прийому. Очікується, що у наступному році може виникнути потреба розселити близько 35 тисяч українських біженців.

«Це безпрецедентне явище в Норвегії – розселити стільки біженців за такий короткий час. Але отримання статусу резидента – це лише початок. Якщо ми хочемо швидко інтегрувати стільки людей, треба, щоб якомога більше з них вийшли на роботу. Так можна стати фінансово незалежними та вивчити норвезьку мову», – підкреслила директорка IMDi Лібе Рібер-Мон.

Восени значна частина українців, які готові інтегруватися, закінчать навчальні курси та почнуть працювати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так чому українці прибувають до Норвегії?- писаки, на своє ж питання ви не дали відповідь !!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні